Productie de 10.000.000 Euro

Oamenii inghit bacterii in spitale, oamenii ard de vii in Colectiv(e), oamenii accepta sa se taie padurile, oamenii accepta furturile, accepta abuzurile, accepta miciuna, accepta orice. Da, in Romania oamenii accepta orice. Gradul de toleranta este unul alarmant. Vedem niste focuri de paie, iesim in Piata Victoriei impotriva OUG 13 si avem impresia ca „am invins” pentru ca #rezist (am).

Iluzia controlului si a puterii in cea mai pura definitie, ca la carte.

Cauza insa, a ramas acolo mocnind. Avem oare convingerea sau siguranta ca hotii nu isi vor da alte zeci sau sute de legi in favoarea lor. Nu.

Ati vazut vreodata pe cineva tras la raspundere pentru o lege (in orice forma a acestui act: Ordonanta, HG, OUG, etc) clar partinitoare, stramba sau clar cu dedicatie? Noi nu.

Problema instiutiilor din Romania este ca o freaca la greu. Si cand nu o freaca, danseaza dupa cum le canta baietii destepti si puterea: Serviciile, Parchetele, Justitia.

Scopul lor, banul. Obtinut pe orice cale pentru a fi trecut intr-o forma legala intr-un buzunar privat. Nimeni nu poate face afaceri cu Statul fara a avea protectie din partea baietilor destepti si a puterii.

Baietii destepti isi formeaza structurile de colectat bani si formulele prin care isi incaseaza banii.

In cazul Politiei Locale Sector 3, domnul director Bratu Adrian a fost luat din Constanta unde a fost Consilier Local. In Constanta a fost Director Comercial si a facut parte din Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta SA. Pe plan politic a fost membru PNL.

In declaratia de avere figureaza un imprumut de 100.000 euro si 35.000 Euro ca venit din darul pe care l-a strans la nunta. Nuntasi bogati. Referitor la imprumut, acest gen de imprumut este prezent la toti cei care se invart in medii cu potential de spaga. Pentru a justifica o parte din bani. „Ce vreti ma, am imprumut la banca. De acolo am banii”. Deci Bratu este un om al sistemului. Nu credeti? Ia incercati sa ajungeti in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta SA. 🙂

Porturile in general reprezinta o poarta de intrare a ilegalelor. Cine controleaza un port este un om puternic. Dar il poti controla doar daca faci parte din sistem. Radu Mazare (fost primar de Constanta) si Nicusor Constantinescu (fost sef de consiliu local Constanta) si-au dat demisia. Intr-un puseu de sinceritate declarau la postul de casa Antena 3, ca valul de dosare DNA li se trage datorita faptului ca au vrut sa treaca Administratia Portului Constata sub Administratia Locala. Doi smecheri locali vroiau sa treaca in alta liga. Nu s-a putut. Concretul este ca si-au dat demisiile si au fost lasati in pace.

In baza Legii 155/2010 – Legea Politiei Locale, Politia Locala colecteaza bani la bugetul local. Banii sunt reprezentati de amenzi pentru caca de catel (asa cum ne spune mai jos doctorul Negoita Robert – da, ce dragut, are si el un doctorat plagiat), pentru parcare neregulamentara sau pentru ca vinzi patrunjel fara autorizatiei. Amenzi aplicate de angajati ai Politiei Locale, remunerati cu salariul minim pe economie!

Sistemul e simplu:

Un smecher national din de sistem, pe numele lui Dan Nica, fostul ministru de Interne, uns cu aceleasi alifii ale baietilor destepti, a initiat in 2009 Legea Politiei Locale. Alti smecheri au promulgat-o un an mai tarziu.

Trepadusii astia pe care ii vedeti pe strada, agentii, au salariul minim legal, adica 750 lei net in 2016 si 1065 lei net in 2017. Deci cu o investitie minima, acestia sunt dresati la nivel national exclusiv sa dea amenzi.

Sa dea si sa fuga:

In schema intra si Consiliile Locale, acesti reprezentanti ai interlopilor locali, ai baietilor destepti, care propovaduiesc Hotarari de Consiliu Local, in baza carora Politia Locala completeaza amenzi.

De aici, din bugetul local, banii sunt transferati prin licitatii publice catre baietii destepti ai sistemului. In cazul Primariei Sectorului 3, banii se vireaza printre altele catre patronii firmelor Scorseze, Tiger Security, Nei Guard. Asta e o alta modalitate sa aflam care sunt prietenii primarului (sau ai domnului Anghelache) , si oamenii care conduc de fapt, o urbe.

Digi 24 se axa inca din 2014 pe ideea NECESITATII obiectului licitatiei.

pazniciprivatis3

Ati vazut cu siguranta filme in care, pentru a ajunge la capul Interlopilor treceai de 2-3 filtre. Unul te cauta de cutite, altul de pistoale, altul de grenade. Observati vreo asemanarea pana cand reporterul ajunge la domnul Adrian Bratu? Si cand reuseste sa ajunga, ce face domnul Adrian Bratu? Nu doreste sa fie filmat pentru ca nu avea lectia pregatita de catre superiori.

Este LEGAL ca Primaria Sector 3, Politia Locala Sector 3 organizeaza o licitatie pentru paza unei clante?
Toti se uita la licitatie, la modul de organizare, la sistemul SEAP, la ma-sa la ta-su.
Dar chiar era nevoie de acea licitatie?
Era… cum sa nu fie. E singurul mod prin care se baga bani in buzunarele privatilor.

Domnul Adrian Bratu ne scuipa in fata afirmand ca, vedeti ma prostilor, eu nu puteam sa pazesc cu agenti pentru ca imi diminuau efectivul pe care puteam sa il folosesc in oras sa strang bani.
Domnul Negoita ne spune ca „Politia Locala e ca sa dea amenzi”. (cum a luat Doctoratul – indrumat de Costica Voicu, rectorul Academiei de Politie – e o mare minune. Ma Costica ma… de ce nu ai inceput cu abecedarul?)

Deci „Politia Locala e ca sa dea amenzi”. V-ati prins, da? E singurul motiv al existentei sale.
Nu era oare mai ieftin sa se suplimenteze locurile agentilor politiei locale pentru paza obiectivelor, in loc sa faceti o licitatie de 10 mil Euro?
Exemplu: 100 de agenti.
100 agenti
X
~1000 ron salariu brut 2014-1016
X
24 luni
=
2.400.000 lei ( 530.000 EURO)
530.000 EURO < > 10.000.000 EURO

Domnule doctor Negoita, merge un studiu de fezabilitate pentru schema de mai sus? O licitatie pentru studiu de fezabilitate 🙂 Tot palmati 10-20.000.000 euro pe studiu.

Domnii Procurori Intergalactici… e corect, da? Da… nu e nimic de vazut aici. Plecati pe alta planeta. Nici astia de pe planeta Romania nu au gasit ceva in neregula. 🙂

Gata! E clar sistemul? Nu e complicat. Cand vedeti vreun politist local ca amendeaza o batrana pentru vanzare de patrunjel, sa stiti ca banii de la acea batrana ajung in buzunarele privatilor.
In tara asta, care nu vrea sa stie de capul ei, nimeni nu va face niciodata ceva sa o vindece.
Si daca tot nu face nimeni nimic, hai sa ciordim. Oricat si in orice forma. Nesimtirea este la ea acasa. Ciordesc in vazul lumii. Nu are rost sa se mai ascunda. Nu au de cine!
Tupeul si nesimtirea nu au limite. Chiar nu au.
Politia Locala Sector 3 se lauda cu productia amenzi.

http://www.ziuacargo.ro/stiri/amenzi-de-76-350-de-lei-aplicate-de-politia-locala-sector-3

Politia Locala a Sectorului 3 a aplicat in cursul saptamanii trecute 171 de amenzi, in valoare totala de 76.350 de lei, in cadrul unei actiuni de depistare/sanctionare a comertului stradal neautorizat, de indepartare a comerciantilor ambulanti si de prevenire a activitatilor comerciale din zonele adiacente pietelor si marilor complexe comerciale.

Sanctiunile au fost aplicate astfel:

* 60 de amenzi, totalizand suma de 55.400 lei, pentru combaterea comertului stradal neautorizat, in conformitate cu Legea 12/1990 si HCGMB 118/2004;

* 82 de amenzi, in valoare de 14.200 lei, pentru incalcarea normelor de convietuire sociala, conform Legii 61/1991. Au fost sanctionate fapte precum: consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public, apelarea repetata la mila publica, crearea de disconfort fonic;

* 8 amenzi in valoare de 1350 de lei, in baza prevederilor HCGMB 120/2010, privind normele de salubritate si igiena ale municipiului Bucuresti si HCGMB 304/2009 referitoare la incalcarea normelor de protectie a spatiilor verzi;

* 20 amenzi in valoare de 3.900 de lei conform HCGMB 233/2000 referitoare la interzicerea accesului si circulatiei vehiculelor cu tractiune animala pe drumurile publice din municipiul Bucuresti;

* o amenda in valoare de 1500 de lei, in conformitate cu HCGMB 124/2008 privind strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucuresti.

Stiti ce frumos e sistemul din interior? Foarte. Baietii destepti si-au facut legile in asa fel incat sanctiunile date de catre agenti, sa nu trebuiasca a fi probate.

Politia Locala Sector 3 este instalatia de muls bani. Interlopii la costum au avut grija sa ii ofere o arie de competenta vasta. Ea poate amenda in baza Legilor, Hotarari ale Consiliului Local Sector 3 si in baza Hotararilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Mirific!

Contraventia pentru „mila publica” este geniala.
Politia Locala Sector 3 amendeaza cersetorii.
Cum probeaza ei ca cersetorul a facut apel repetat la mila publica. Dar oare nu jignesc acea persoana numind-o cersetor? Dar daca un trecator nu are mila, se mai cheama ca a facut apel la mila acelui cetatean? Practic nu a facut la ce sa faca apel. Sau sa dea bip 🙂
Se refera ca cersetorul a facut apel repetat la mila aceluiasi cetatean?
Se contorizeaza daca face apel repetat dar la adresa mai multor cetateni, pe rand?
Dar repetat inseamna de doua, trei ori? Sau noua sute de ori?
Disconfortul fonic. A fost constatat cu un decibelmetru? Nu. Amenda a fost data pe baza simturilor agentului constatator. (Daca agentul vede prost, asta e. Sau daca are o sensibilitate auditiva, asta e) Daca saracul agent trebuia sa faca planul de amenzi, ar fi fost in stare sa amendeze si o musca pentru ca facea zgomot cand zbura. Vedeti subiectivismul cum urla…
Bravo Vasile Dincu, bravo Dan Nica. Ridicati agentul la grad de Dumnezeu.
E in favoarea voastra.

Locul de colectat bani se afla aici. Aici, in constatari si interpretari ale agentilor agramati absolventi de liceu la seral. Daca ei zic ca ai mers cu un cal pe strada, asa e. Nu conteaza ca tu nu ai cal, platesti amenda. 🙂

Politia Locala Sector 3 a dat 20 de amenzi pentru astfel de nereguli intr-o singura saptamana.

Chiar sunt 20 de cai in sectorul 3?

Domnule director, domnule primar, nu cumva mai sunt si boi si magari in fiecare urbe?

Advertisements
This entry was posted in Cu bani. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s