La inchisoare

Politia Locala Sector 3 la inchisoare

Cand cititi acest titlu va ganditi probabil ca Politia Locala Sector 3 a fost in vizita intr-o inchisoare cu scopul de a reabilita mai repede detinutii, cu scopul de a-si aduce contributia la reintegrarea lor in societate, cu scopul de a le arata ca le ofera suportul in a-si gasi o slujba dupa ce ies de acolo, sa le fie un mentor pentru a se asigura ca detinutii nu o iau pe calea gresita din nou, sa se aproprie de aceasta categorie de cetateni deoarece, daca nu o face, sunt mari sanse ca ea (categoria) sa se intoarca dupa gratii. Si ar fi fost o oportunitate pentru Politia Locala Sector 3, intr-adevar, sa construiasca o societate mai sigura prin eliminarea cauzei unei probleme, nu a efectului.

Ei na… voi chiar ati crezut? Grija de catatean, o societate mai sigura, preventia… actiune de …, legea… Nu m-ar mira sa ne zica directorul, primarul, Consiliul Local Sector 3, ca legea nu le permite sa ia astfel de initiative.

Da, in lege nu e stipulat ca te poti duce la WC in timpul serviciului, si totusi te duci si te caci.

Deci, daca vrei sa faci ceva, util, necesar, de bun simt, uman, moral, o poti face. Dar tu nu vrei, iti e greu si nici nu iese vreo spaga. Uite ca acum a iesit 🙂

http://ptbucuresti.mpublic.ro/anunturi/2014/20a.11.2014.html

Bucureşti, 20 noiembrie 2014

COMUNICAT

Prin ordonanţa din data de 19.11.2014 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul PÂRVU VIOREL, inspector în cadrul Poliţiei Locale Sector 3 – Disciplina în Construcţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
În sarcina lui s-a reținut că în luna septembrie 2014, în urma unui control efectuat la un punct de lucru al unui lanț de farmacii, inculpatul i-a solicitat lui E.T., angajat în cadrul departamentului administrativ, suma de 1000 de lei pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională ca urmare a neregulilor constatate.
La data de 05.09.2014, E.T. s-a întâlnit cu inspectorul Pârvu Viorel şi i-a înmânat un plic cu suma de 1000 de lei. În urma remiterii acestei sume de bani societatea nu a mai fost sancţionată contravenţional.
Cercetările au fost efectuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor.

La data de 19.11.2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore.
În cursul zilei de azi inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI

 

Politia Locala Sector 3 nu a dat niciun comunicat pe acest subiect. Credem ca au facut sedinte peste sedinte, cum sa vopseasca cioara, de unde sa ia vopsea asa buna ca pe cioara asta, nu orice vopsea sta, cum sa formulam, cum sa afirme ca agentul lor a procedat corect?

Au lasat-o asa. Chiar ne miram. De obicei se irita directiunea si iese la inaintare putin urzicata, ca spune lumea de rau despre ea. In acest caz articole aparute pe ici pe colo, nu prea multi vizitatori pe respectivele site-uri. Hai sa nu ne mai obosim. Oricum, e un caz izolat, nu? 🙂 Un caz izolat descoperit, cele nedescoperite… asta e. 🙂

O alta interpretare generala in ceea ce priveste spagile din Romania ar fi ca ele, spagile, sunt de fapt taxe de protectie. Diferenta intre un functionar public care cere spaga si un gangster, interlop, baiat de cartier, care cere bani este in acest caz nula! Altfel spus, Politia Locala Sector 3 a cerut taxa de protectie pentru a-l proteja pe cetatean de amenda.

La cat de aberant gandesc cei din aceasta institutie, si la cat de mult vor sa para niste lei (nu roni) protectori ai legii, nu m-ar fi mirat sa debiteze ceva de genul:

Agentul Politiei Locale Sector 3, s-a gandit la siguranta si bunastarea cetateanului/farmaciei si a considerat ca nu este necesar sa ii aplice amenda contravenţionala stabilita de Consiliul Local Sector 3 intr-un cunatum aberant de mare. Totodata, s-a gandit si la bunastarea cetateanului lui, adica la persoana sa, si a actionat corect in aceasta situatie cerand 1.000 lei. Dupa cum se observa, bunastarea financiara a primului cetatean nu a avut mult de suferit, iar bunastarea agentului nostru s-a bucurat de 1.000 lei.

In apararea catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, vom demonstra nevinovatia agentului nostru prin faptul ca 1.000 lei este o suma ce nu ar trebui sa fie considerata spaga. E o suma prea mica. Agentul putea cere 10.000 euro, caz in care, posibil sa fi impartit cu noi aceasta suma, pe scara ierarhica. Lui, i-ar fi ajuns suma de 1.000 lei, si deci, nici suma de 10.000 euro nu se poate considera spaga.

In drept, sumele cerute de agentii nostri (in trecut, prezent si viitor) nu pot fi considerate spaga, deci cerem achitarea inculpatului, petru ca noi suntem Politia Locala Sector 3

Muica… fiti atenti ca acu’ ne gandiram. Nu puteti sa adaugati propozitia asta in legea de functionare a politiei locale:

Sumele luate de agentii nostri, fara proces-verbal, chitanta, sau alte acte doveditoare, nu pot fi considerate spaga”.

V-ati scos. Ce naiba, vreti sa facem noi o interventie catre solemnitatea sa Vasile Dincu?

Sau, alta formulare si mai buna, bazata pe starea ta de lehamite fata de tot si de toti.

Bai Parchetule Laminat, vezi ca e curat omu’ nostru, da? Sa iti fie clar. Chiar daca o sa fie gasit vinovat, el nu a gresit. Numai cine nu munceste nu greseste. Deci a actionat corect pentru ca el muncea.

Vezi ca te dam in judecata ca ne-ai prejudiciat imaginea. Si pe tine si pe instanta ca indrazneste sa il judece. Daca stam sa ne gandim mai bine, il dam si noi in judecata pe agentul nostru ca ne face de rusine. Pai ce, doar 1.000 lei? Trebuia sa ceara mai mult. Noi avem valoare, nu asa…

Si il dam si pe saracul ala care i-a dat doar 1.000 lei. Bai tarane, daca omul nostru iti cere o suma, mai adauga si tu un „zero” dupa suma initiala… asa se face bai la noi pe mosie.

 

Ai fi in stare, ah? 🙂

Advertisements
This entry was posted in La inchisoare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s