In gura… cetatenilor

V-ati obisnuit ca trebuie sa luati lumina de la Politia Locala Sector 3 despre situatiile in care este ea implicata, asa cum am aratat aici. Adica indiferent ce se intampla, politistii au actionat cu litera legii in brate. Ma rog, atunci cand au bratele libere si nu au o batranica in ele.

 

 

Deci orice am zice, am face, am filma, am demonstra, Politia Locala Sector 3 expectoreaza ceva de genul “subliniem faptul că poliţiştii locali au acţionat în mod corect“.

Credeti-ne, orice.

Pentru analiza acestui aspect infractional sau contraventional deosebit de grav, desigur, pornim de la aceeasi premisa. In acest caz de ce nu au saltat-o pe batrana? De ce nu au actionat conform procedurilor? (care naiba or fi alea). De ce nu au chemat Politistii Locali Sector 3, brigada de interventie, ANAF-ul, interlopii din sector, brigada anti-tero, suport aerian – daca fugea contravenientul cu patrunjelul – pfuuu ar fi fost ca in filme. Va dati seama, daca se urca batrana in tramvai si astia o urmareau cu elicopterul…

Se observa ca un politist local pleaca cu doua plase cu patrunjel. Sigur ati predat marfa confiscata ANAF-ului? Maaa… sigur…? Sigur nu e furt, talharie sau abuz in serviciu? Ma, sigur…?

Stii mai draga Politie Locala Sector 3, la faza asta ai avut in comportament de pradator. Da, cum vezi lupii, hienele, leii in salbaticie cum trag de prada, ii smulg o bucata de carne si pleaca. Fii atenta… daca in locul celor doi politisti locali sector 3 erau doua persoane imbracate civil care trageau de saraca batrana, cetatenii ar fi chemat politia. Hilar, nu?

Draga Politie Locala Sector 3, ai observat cum si unde esti perceputa de cetatenii sectorului 3? Avand in vedere ca nu am gasit in dictionar acea expresie, presupunem ca a fost o injurie, nu? Vai ce comportament indecent fata de niste puritani… Ai luat masuri pentru identificarea persoanei? Ce ai facut tu concret? Sau nu cumva iti asumi tacit anumite lucruri…?

Revenim. In absurditatea ta politistii au actionat corect. Hai sa haituim o batrana. Daca sar cetatenii pe noi, incercam sa o luam la masina. Daca nu putem, o lasam dracului in pace. Pai si amenda? Unde e amenda? Hmm… ai constatat ceva si nu dai amenda? Nu te cearta seful tau, Consiliul Local Sector 3?

Nu stim cum sa iti zicem, dar atunci cand incerci sa te impui cu forta, dai dovada ca vrei sa implementezi sau te bazezi un sistem bazat pe ANARHIE! Apropo de forta si violenta fizica, un politist local din sector 3, de 100 kg in viu, poate sa alerge dupa infractori? Se da proba fizica la angajare?  -Nu? Ca sa vezi… Nici pe parcurs, la reevaluare? -Nu? Nu, pentru ca legea nu prevede asta. 🙂 Aaa… e ok, in aceste conditii ne simtim mai in siguranta.

ANARHÍE s. f. Stare de dezorganizare, de dezordine, de haos, caracteristică într-o țară, într-o instituție etc., în regimuri bazate pe exploatare;

http://www.activenews.ro/stiri-social/O-batrana-care-vindea-patrunjel-ridicata-cu-forta-si-bruscata-de-politie-in-Bucuresti-116678

Da, in “regimuri bazate pe exploatare“. Pe exploatarea celor amarati. Sarmani care vand o legatura de patrunjel cu 1 leu pentru a-si lua medicamente. Si da, “stare de haos” de jungla. Pradatorul a plecat cand a fost inconjurat de oameni. Vrei un exemplu de atitudine a politiei fata de oameni saraci, batrani, intr-o tara civilizata. Uita-te doua-trei minute de pe la jumatatea filmului, atunci cand spune batrana ca se astepta sa o bata politia, sa traga de ea, si ghici ce… Au avut in schimb grija de ea. Nu te uita mai mult pentru ca iar a iesit cineva cu patrunjelul in statia de tramvai.

Observam ca o cautare fructuoasa pe internet, care sa ofere rezultate concludente despre activitatea Politiei Locale Sector 3, trebuie sa contina cuvinte leguminoase, gen: “patrunjel”.

Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras.

Hai asa pe final… Ce s-ar fi intamplat daca batrana ar fi avut un infarct si ar fi murit? Stim, nimic. Inca un mort. La naiba. Sperati sa nu va filmeze nimeni, nu? Oricum ati procedat conform procedurilor.

Advertisements
This entry was posted in Cu oameni. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s